ERFELIJKHEID: goed fokken is niet makkelijk! Genetica speelt een grote rol in het tot stand komen van pups! Pups erven van beide ouderdieren een pakket GENEN. Dus proberen wij ons uiterste best te doen, dat we het genetisch patroon van de ouderdieren zo goed als mogelijk kennen. Heup- & elleboog-onderzoek, jaarlijkse oogcontrole, DNA-profiel, het ichtyosis (roos) gegeven: vrij-drager-lijder, bovenal: KARAKTER TYPE & TEMPERAMENT! Als je 30 jaar met golden retrievers begaan bent, dag en nacht; als je golden retrievers importeert uit Engeland, Frankrijk, Zweden om het ras in stand te houden, zo mogelijk te verbeteren! En als dat dan niet gegarandeerd slaagt, dan leer je door vallen en opstaan dat het leven niet zo simpel is dan het er uit ziet! De mooie kant langs buiten, de lange weg, met soms bittere ontgoochelingen, financieel verlies, verdriet…maar toch weer hoop! Hoop op morgen! Dat is de passie die ons drijft. En gelukkig zijn er veel mensen die ons volgt op onze weg. Die het vertrouwen in ons hebben, het is wederzijds! En dan, dan komen er weer mooie puppy's. Voor de toekomst plannen we Lucy & Sjokki. Wellicht me-juni 2018!

Voorbeeld reu: Jason
Jr.CH.Obsidian of the Morning Valley
Vader: Fly-To-Fletcher Du Bois de la Rayère x Moeder: Passionate of the Morning Valley

HD: A
Ichtyosis: normaal*
Show: uitmuntend
Werk: /

ED: 0:0
DNA/PRA 1: normaal

Ogen (Ecvo): voorlopig vrij
DNA/PRA 2: normaal

Voorbeeld teef : Lucy
Nlucy of Sweet Gypsie Rose
Vader: Goldwin of Sweet Gypsie Rose x Moeder: Sequins Sofiel

HD: A
Ichtyosis: drager*
Show: uitmuntend
Werk: /

ED: 0:0
DNA/PRA 1: normaal

Ogen (Ecvo): voorlopig vrij
DNA/PRA 2: normaal

*Pups bijvoorbeel van Jason en Lucy, kunnen nooit lijden aan "ichtyosis".Simpel omdat Jason VRIJ is!
Ichtyosis ofwel ,,roos", kan optreden in verschillende vormen, van weinig tot schadelijk ! De fokker kan ichtyosis in de fokkerij doen verdwijen, mits een correct fokplan….
Lees de Engelse tekst over
ICHTYOSIS IN GOLDEN RETRIEVERS!
Ichtyosis kan een fokker in 2 generaties weg fokken. Lees bijvoorbeeld de Engelse tekst door te klikken op de tekst net hierboven aan te klikken….

Stacks Image 56